Viţel, spata de la piciorul anterior, doar carne slabă şi grăsimi separabile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie, gătit (dintr-o bucată de carne crudă de 450g) 272
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.12
Acid glutamic g 5.72
Alanină g 2.151
Arginină g 2.127
Histidină g 1.313
Cistină g 0.408
Betaină mg 18.6
Valină g 1.999
Prolină g 1.51
Serină g 1.355
Fenilalanină g 1.459
Glicină g 1.858
Triptofan g 0.366
Treonină g 1.58
Izoleucină g 1.781
Leucină g 2.878
Lizină g 2.98
Metionină g 0.844
Tirozină g 1.153
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.36
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.47
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.53
Colesterol mg 134
Macronutrienți
Apă g 55.49
Aport caloric / Energic total kcal 211
Lipide / Grăsimi (total) g 6.33
Proteine g 36.16
Minerale
Calciu mg 8
Cupru mg 0.14
Fier mg 1.32
Fosfor mg 249
Magneziu mg 29
Mangan mg 0.039
Potasiu mg 383
Seleniu µg 15.4
Sodiu mg 67
Zinc mg 3.96
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 141.2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.06
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.49
Vitamina B12 µg 1.17
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.35
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 10.56
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.02
Vitamina B6 mg 0.36
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 18

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere