Carne de vită, diverse sortimente de muşchi pentru friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.075
Acid glutamic g 3.419
Alanină g 1.385
Arginină g 1.473
Histidină g 0.727
Cistină g 0.294
Betaină mg 14
Valină g 1.13
Prolină g 1.086
Serină g 0.897
Fenilalanină g 0.9
Glicină g 1.387
Hidroxiprolină g 0.239
Triptofan g 0.15
Treonină g 0.91
Izoleucină g 1.036
Leucină g 1.812
Lizină g 1.925
Metionină g 0.593
Tirozină g 0.726
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.588
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.278
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.378
Colesterol mg 66
Macronutrienți
Apă g 70.3
Aport caloric / Energic total kcal 155
Lipide / Grăsimi (total) g 6.43
Proteine g 22.78
Minerale
Calciu mg 29
Cupru mg 0.074
Fier mg 1.66
Fosfor mg 208
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.015
Potasiu mg 348
Seleniu µg 26
Sodiu mg 58
Zinc mg 4.22
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 95.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.063
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.41
Vitamina B12 µg 1.24
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.112
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.713
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.678
Vitamina B6 mg 0.625
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal