Carne de porc, proaspătă, jambon de feliat, tăiat pe jumătate, doar carne slabă separabilă, gatită, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 3027
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.7
Acid glutamic g 4.41
Alanină g 1.653
Arginină g 1.86
Histidină g 1.174
Cistină g 0.325
Betaină mg 3.8
Valină g 1.46
Prolină g 1.167
Serină g 1.205
Fenilalanină g 1.199
Glicină g 1.305
Hidroxiprolină g 0.101
Triptofan g 0.344
Treonină g 1.269
Izoleucină g 1.367
Leucină g 2.376
Lizină g 2.567
Metionină g 0.791
Tirozină g 1.144
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.878
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.066
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.451
Acizi graşi trans (total) g 0.034
Colesterol mg 86
Macronutrienți
Apă g 65.75
Aport caloric / Energic total kcal 165
Lipide / Grăsimi (total) g 4.62
Proteine g 28.86
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.116
Fier mg 0.97
Fosfor mg 273
Magneziu mg 27
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 425
Seleniu µg 26.6
Sodiu mg 80
Zinc mg 2.48
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 99.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.3
Retinol µg 1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.3
Vitamina A, IU IU 2
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina D IU 12
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.523
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.26
Vitamina B12 µg 0.67
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.408
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.94
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.903
Vitamina B6 mg 0.538

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?