Carne de porc, muşchi, zona de capăt a spatelui (cotlete), cu os, carne slabă şi grăsimi separabile, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 1046
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.606
Acid glutamic g 4.253
Alanină g 1.564
Arginină g 1.772
Histidină g 1.151
Cistină g 0.307
Betaină mg 4.4
Valină g 1.392
Prolină g 1.077
Serină g 1.152
Fenilalanină g 1.12
Glicină g 1.2
Hidroxiprolină g 0.068
Triptofan g 0.28
Treonină g 1.196
Izoleucină g 1.311
Leucină g 2.269
Lizină g 2.471
Metionină g 0.734
Tirozină g 1.014
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.042
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.499
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.113
Acizi graşi trans (total) g 0.103
Colesterol mg 89
Macronutrienți
Apă g 59.34
Aport caloric / Energic total kcal 230
Lipide / Grăsimi (total) g 12.87
Proteine g 26.64
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.116
Fier mg 0.94
Fosfor mg 228
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 340
Seleniu µg 44.4
Sodiu mg 57
Zinc mg 2.52
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 90.7
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.7
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.7
Vitamina A, IU IU 6
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 29
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.639
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.11
Vitamina B12 µg 0.64
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.36
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.865
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.037
Vitamina B6 mg 0.75

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being