Carne de porc de lucru, proaspătă, porţionată (picior, spinare, şi umăr), doar carne slabă separabilă, gătită

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătit 231
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.624
Acid glutamic g 4.351
Alanină g 1.609
Arginină g 1.772
Histidină g 1.145
Cistină g 0.334
Betaină mg 2.5
Valină g 1.464
Prolină g 1.109
Serină g 1.164
Fenilalanină g 1.128
Glicină g 1.272
Hidroxiprolină g 0.036
Triptofan g 0.319
Treonină g 1.246
Izoleucină g 1.322
Leucină g 2.278
Lizină g 2.514
Metionină g 0.743
Tirozină g 1.004
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.908
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.863
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.092
Acizi graşi trans (total) g 0.032
Colesterol mg 84
Macronutrienți
Apă g 62.53
Aport caloric / Energic total kcal 201
Lipide / Grăsimi (total) g 9.21
Proteine g 27.51
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.078
Fier mg 1
Fosfor mg 231
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 357
Seleniu µg 44.2
Sodiu mg 55
Zinc mg 2.9
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 65.2
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.8
Retinol µg 1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.8
Vitamina A, IU IU 4
Vitamina A, RAE µg 1
Vitamina D IU 31
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.672
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.11
Vitamina B12 µg 0.68
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.311
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.503
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.725
Vitamina B6 mg 0.577
Vitamina C mg 0.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal