Carne slabă de pui tânăr (6-8 săptămâni), fără piele, fiartă în sos la foc mic

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 71
0,5 pui, cu oasele şi pielea îndepărtate 119
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.574
Acid glutamic g 4.325
Alanină g 1.576
Arginină g 1.742
Histidină g 0.896
Cistină g 0.37
Betaină mg 5.6
Valină g 1.433
Prolină g 1.188
Serină g 0.994
Fenilalanină g 1.146
Glicină g 1.419
Triptofan g 0.337
Treonină g 1.22
Izoleucină g 1.525
Leucină g 2.167
Lizină g 2.454
Metionină g 0.799
Tirozină g 0.975
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.35
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.87
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.12
Colesterol mg 77
Macronutrienți
Apă g 68.02
Aport caloric / Energic total kcal 159
Lipide / Grăsimi (total) g 3.99
Proteine g 28.88
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.044
Fier mg 0.93
Fosfor mg 159
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 180
Seleniu µg 22.3
Sodiu mg 65
Zinc mg 1.19
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 76.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 8
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 27
Vitamina A, RAE µg 8
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.042
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.23
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.117
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 7.79
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.573
Vitamina B6 mg 0.33
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?