Carne de vânat, bizoni, porţiune de la gât, fragedă, şi de la umăr, doar carne slabă separabilă, 3-5 lb friptura, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată (85 g) 85
1 friptură, de dimensiune medie (din cca 1247 g carne crudă) 774
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.301
Acid glutamic g 5.502
Alanină g 2.25
Arginină g 2.3
Histidină g 1.238
Cistină g 0.403
Valină g 1.818
Prolină g 1.73
Serină g 1.405
Fenilalanină g 1.434
Glicină g 2.192
Hidroxiprolină g 0.422
Triptofan g 0.255
Treonină g 1.533
Izoleucină g 1.631
Leucină g 2.898
Lizină g 3.134
Metionină g 0.914
Tirozină g 1.149
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.122
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.255
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.32
Colesterol mg 111
Macronutrienți
Apă g 60.48
Aport caloric / Energic total kcal 193
Lipide / Grăsimi (total) g 5.43
Proteine g 33.78
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.208
Fier mg 4.86
Fosfor mg 239
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 316
Seleniu µg 41.7
Sodiu mg 57
Zinc mg 8.64
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.12
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.23
Vitamina B12 µg 2.38
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.47
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.773
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.62
Vitamina B6 mg 0.458
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 21

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal