Alimentatia bebeluşului, fructe, banane şi căpşuni

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 sticlă (biberon) 140
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.136
Acid glutamic g 0.165
Alanină g 0.043
Arginină g 0.053
Histidină g 0.083
Cistină g 0.01
Betaină mg 0.1
Valină g 0.05
Prolină g 0.031
Serină g 0.043
Fenilalanină g 0.053
Glicină g 0.041
Triptofan g 0.009
Treonină g 0.031
Izoleucină g 0.03
Leucină g 0.073
Lizină g 0.054
Metionină g 0.009
Tirozină g 0.01
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.036
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.084
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.121
Macronutrienți
Apă g 72.23
Aport caloric / Energic total kcal 109
Carbohidraţi (total) g 25.78
Fibre (total) g 1.4
Glucide/Zaharuri (total) g 19.29
Lipide / Grăsimi (total) g 0.37
Proteine g 0.71
Minerale
Cupru mg 0.087
Fier mg 0.14
Fluor µg 2.4
Fosfor mg 24
Magneziu mg 30
Mangan mg 0.3
Potasiu mg 395
Seleniu µg 1.1
Sodiu mg 1
Zinc mg 0.23
Fitonutrienți
Alfa caroten µg 27
Beta caroten µg 28
Fitosteroli mg 17
Luteină + zeaxantină µg 24
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 10.8
Vitamina A, IU IU 69
Vitamina A, RAE µg 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.035
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.12
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.08
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.728
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.368
Vitamina B6 mg 0.395
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 0.6
Vitamina C mg 12.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 22

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?