Dovleci şi dovlecei de vară, tărtăcuţă de diverse tipuri

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.115
Acid glutamic g 0.101
Alanină g 0.049
Arginină g 0.04
Histidină g 0.02
Cistină g 0.01
Valină g 0.042
Prolină g 0.029
Serină g 0.038
Fenilalanină g 0.033
Glicină g 0.035
Triptofan g 0.008
Treonină g 0.023
Izoleucină g 0.034
Leucină g 0.055
Lizină g 0.052
Metionină g 0.014
Tirozină g 0.025
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.013
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.082
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.093
Macronutrienți
Apă g 94.28
Aport caloric / Energic total kcal 19
Carbohidraţi (total) g 3.88
Fibre (total) g 1
Fructoză (inclusă în glucide) g 1.94
Glucide/Zaharuri (total) g 3.53
Glucoză / dextroză (inclusă în glucide) g 1.51
Zaharoză (inclusă în glucide) g 0.07
Lipide / Grăsimi (total) g 0.27
Proteine g 1.01
Minerale
Calciu mg 21
Cupru mg 0.092
Fier mg 0.44
Fosfor mg 32
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.172
Potasiu mg 222
Seleniu µg 0.2
Sodiu mg 2
Zinc mg 0.29
Fitonutrienți
Beta caroten µg 90
Luteină + zeaxantină µg 290
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 7.1
Vitamina A, IU IU 150
Vitamina A, RAE µg 8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.051
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.13
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.041
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.448
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.16
Vitamina B6 mg 0.104
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.2
Vitamina C mg 19.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 19

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?