Condimente, seminţe de mac

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 linguriţă 2,8
1 lingură 8,8
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.365
Acid glutamic g 4.299
Alanină g 0.839
Arginină g 1.945
Histidină g 0.471
Cistină g 0.297
Betaină mg 0.9
Valină g 1.095
Prolină g 2.754
Serină g 0.952
Fenilalanină g 0.758
Glicină g 0.952
Triptofan g 0.184
Treonină g 0.686
Izoleucină g 0.819
Leucină g 1.321
Lizină g 0.952
Metionină g 0.502
Tirozină g 0.727
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.982
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 28.569
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.517
Macronutrienți
Apă g 5.95
Aport caloric / Energic total kcal 525
Carbohidraţi (total) g 28.13
Fibre (total) g 19.5
Fructoză (inclusă în glucide) g 0.29
Glucide/Zaharuri (total) g 2.99
Glucoză / dextroză (inclusă în glucide) g 0.37
Zaharoză (inclusă în glucide) g 2.33
Lipide / Grăsimi (total) g 41.56
Proteine g 17.99
Minerale
Calciu mg 1438
Cupru mg 1.627
Fier mg 9.76
Fosfor mg 870
Magneziu mg 347
Mangan mg 6.707
Potasiu mg 719
Seleniu µg 13.5
Sodiu mg 26
Zinc mg 7.9
Fitonutrienți
Beta-sitosterol mg 109
Campesterol mg 29
Stigmasterol mg 7
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 8.8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.854
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 1.77
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.1
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 0.896
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.324
Vitamina B6 mg 0.247
Vitamina C mg 1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 82

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?