Cartofi pai, toate tipurile, sare adăugată în procesare, congelaţi, preparaţi de casă, la cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 0.589
Acid glutamic g 0.474
Alanină g 0.108
Arginină g 0.153
Histidină g 0.054
Cistină g 0.042
Betaină mg 0.7
Valină g 0.147
Prolină g 0.098
Serină g 0.116
Fenilalanină g 0.113
Glicină g 0.087
Triptofan g 0.024
Treonină g 0.092
Izoleucină g 0.093
Leucină g 0.156
Lizină g 0.156
Metionină g 0.042
Tirozină g 0.091
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.237
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.321
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.029
Macronutrienți
Amidon g 20.13
Apă g 62.48
Aport caloric / Energic total kcal 164
Carbohidraţi (total) g 27.74
Fibre (total) g 2.8
Glucide/Zaharuri (total) g 0.28
Glucoză / dextroză (inclusă în glucide) g 0.11
Zaharoză (inclusă în glucide) g 0.18
Lipide / Grăsimi (total) g 5.22
Proteine g 2.66
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.135
Fier mg 0.74
Fluor µg 25.6
Fosfor mg 97
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.21
Potasiu mg 451
Seleniu µg 0.2
Sodiu mg 388
Zinc mg 0.38
Fitonutrienți
Beta caroten µg 3
Luteină + zeaxantină µg 16
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 23.7
Vitamina A, IU IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.128
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.11
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.031
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 2.218
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.522
Vitamina B6 mg 0.184
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.5
Vitamina C mg 13.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 28

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Despre yoga, meditație și stres