Carne slabă de pui tânăr (6-8 săptămâni), fără piele, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 88
0,5 pui, cu oasele şi pielea îndepărtate 147
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.068
Acid glutamic g 3.474
Alanină g 1.266
Arginină g 1.399
Histidină g 0.72
Cistină g 0.297
Valină g 1.151
Prolină g 0.954
Serină g 0.798
Fenilalanină g 0.921
Glicină g 1.14
Triptofan g 0.271
Treonină g 0.98
Izoleucină g 1.225
Leucină g 1.741
Lizină g 1.971
Metionină g 0.642
Tirozină g 0.783
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 0.39
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.37
Acizi graşi saturaţi (total) g 0.44
Colesterol mg 58
Macronutrienți
Apă g 74.86
Aport caloric / Energic total kcal 114
Lipide / Grăsimi (total) g 1.65
Proteine g 23.2
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.04
Fier mg 0.73
Fosfor mg 187
Magneziu mg 27
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 239
Seleniu µg 17.8
Sodiu mg 68
Zinc mg 0.97
Vitamine
Retinol µg 8
Vitamina A, IU IU 27
Vitamina A, RAE µg 8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.068
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.22
Vitamina B12 µg 0.38
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.092
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 10.604
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.822
Vitamina B6 mg 0.54
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal