Carne slabă de pui tânăr (6-8 săptămâni), cu piele, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 116
0,5 pui, cu oasele îndepărtate 194
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.807
Acid glutamic g 2.967
Alanină g 1.177
Arginină g 1.268
Histidină g 0.597
Cistină g 0.27
Valină g 0.985
Prolină g 0.973
Serină g 0.714
Fenilalanină g 0.788
Glicină g 1.291
Triptofan g 0.227
Treonină g 0.839
Izoleucină g 1.015
Leucină g 1.477
Lizină g 1.654
Metionină g 0.541
Tirozină g 0.655
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.52
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.34
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.16
Colesterol mg 67
Macronutrienți
Apă g 68.6
Aport caloric / Energic total kcal 186
Lipide / Grăsimi (total) g 11.07
Proteine g 20.27
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.04
Fier mg 0.79
Fosfor mg 163
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 204
Seleniu µg 16.4
Sodiu mg 65
Zinc mg 0.93
Vitamine
Retinol µg 29
Vitamina A, IU IU 99
Vitamina A, RAE µg 30
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.059
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.34
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.086
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.908
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.794
Vitamina B6 mg 0.48
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?