Carne maturată de porc, jambon, dezosat, extra slabă şi slabă, friptă la cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.919
Acid glutamic g 3.303
Alanină g 1.196
Arginină g 1.316
Histidină g 0.726
Cistină g 0.304
Betaină mg 5.8
Valină g 0.878
Prolină g 0.865
Serină g 0.83
Fenilalanină g 0.875
Glicină g 1.053
Triptofan g 0.243
Treonină g 0.901
Izoleucină g 0.888
Leucină g 1.607
Lizină g 1.718
Metionină g 0.535
Tirozină g 0.664
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.74
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.07
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.61
Colesterol mg 57
Macronutrienți
Apă g 65.75
Aport caloric / Energic total kcal 165
Carbohidraţi (total) g 0.5
Lipide / Grăsimi (total) g 7.66
Proteine g 21.97
Minerale
Calciu mg 8
Cupru mg 0.119
Fier mg 1.4
Fosfor mg 248
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.046
Potasiu mg 362
Seleniu µg 19.5
Sodiu mg 1385
Zinc mg 2.63
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 85.9
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.8
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.8
Vitamina D IU 32
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.739
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.28
Vitamina B12 µg 0.68
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.28
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.324
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.597
Vitamina B6 mg 0.35
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Teodora Bahnă, psiholog: cum ne dăm seama că suferim de stres cronic