Carne maturată de porc, jambon, dezosată, macră (aproximativ 5 % grăsime), friptă la cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.983
Acid glutamic g 3.413
Alanină g 1.236
Arginină g 1.36
Histidină g 0.75
Cistină g 0.315
Betaină mg 5.7
Valină g 0.908
Prolină g 0.894
Serină g 0.857
Fenilalanină g 0.904
Glicină g 1.088
Triptofan g 0.251
Treonină g 0.931
Izoleucină g 0.918
Leucină g 1.661
Lizină g 1.775
Metionină g 0.553
Tirozină g 0.687
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.62
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.54
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.81
Colesterol mg 53
Macronutrienți
Apă g 67.67
Aport caloric / Energic total kcal 145
Carbohidraţi (total) g 1.5
Lipide / Grăsimi (total) g 5.53
Proteine g 20.93
Minerale
Calciu mg 8
Cupru mg 0.079
Fier mg 1.48
Fosfor mg 196
Magneziu mg 14
Mangan mg 0.054
Potasiu mg 287
Seleniu µg 19.5
Sodiu mg 1203
Zinc mg 2.88
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 85.1
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.8
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.8
Vitamina D IU 32
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.754
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.25
Vitamina B12 µg 0.65
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.202
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.023
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.403
Vitamina B6 mg 0.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 3

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Andreea Ioniță, terapeut: stresul este o alegere, așa cum este și pacea