Carne maturată de porc, jambon, întreg, doar carne slabă separabilă, friptă la cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.372
Acid glutamic g 4.084
Alanină g 1.479
Arginină g 1.627
Histidină g 0.898
Cistină g 0.377
Betaină mg 6.8
Valină g 1.086
Prolină g 1.07
Serină g 1.026
Fenilalanină g 1.082
Glicină g 1.302
Triptofan g 0.3
Treonină g 1.114
Izoleucină g 1.098
Leucină g 1.988
Lizină g 2.124
Metionină g 0.661
Tirozină g 0.822
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.53
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.63
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.84
Colesterol mg 55
Macronutrienți
Apă g 65.78
Aport caloric / Energic total kcal 157
Lipide / Grăsimi (total) g 5.5
Proteine g 25.05
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.087
Fier mg 0.94
Fosfor mg 227
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 316
Seleniu µg 25.4
Sodiu mg 1327
Zinc mg 2.57
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 101.9
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.9
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.9
Vitamina D IU 34
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.68
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.26
Vitamina B12 µg 0.7
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.254
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.02
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.498
Vitamina B6 mg 0.47
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac, psihoterapeut: tehnici de a ne respecta promisiunile față de noi înșine