Carne grasă de pui tânăr (6-8 săptămâni), fără piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 81
0,5 pui, cu oasele şi pielea îndepărtate 136
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.439
Acid glutamic g 4.098
Alanină g 1.493
Arginină g 1.651
Histidină g 0.849
Cistină g 0.35
Betaină mg 5.4
Valină g 1.357
Prolină g 1.125
Serină g 0.941
Fenilalanină g 1.086
Glicină g 1.344
Triptofan g 0.32
Treonină g 1.156
Izoleucină g 1.445
Leucină g 2.053
Lizină g 2.325
Metionină g 0.757
Tirozină g 0.924
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.56
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 2.26
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.66
Colesterol mg 93
Macronutrienți
Apă g 63.06
Aport caloric / Energic total kcal 205
Lipide / Grăsimi (total) g 9.73
Proteine g 27.37
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.08
Fier mg 1.33
Fosfor mg 179
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.021
Potasiu mg 240
Seleniu µg 18
Sodiu mg 93
Zinc mg 2.8
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 74.4
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 22
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 72
Vitamina A, RAE µg 22
Vitamina D IU 5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.073
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 0.32
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.227
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.548
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.21
Vitamina B6 mg 0.36
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 3.9
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being