Carne grasă de pui tânăr (6-8 săptămâni), cu piele, fiartă în sos la foc mic

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 110
0,5 pui, cu oasele îndepărtate 184
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.095
Acid glutamic g 3.428
Alanină g 1.376
Arginină g 1.477
Histidină g 0.687
Cistină g 0.314
Valină g 1.139
Prolină g 1.152
Serină g 0.83
Fenilalanină g 0.911
Glicină g 1.547
Triptofan g 0.261
Treonină g 0.969
Izoleucină g 1.167
Leucină g 1.705
Lizină g 1.906
Metionină g 0.623
Tirozină g 0.754
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.75
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.24
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.06
Colesterol mg 82
Macronutrienți
Apă g 62.99
Aport caloric / Energic total kcal 233
Lipide / Grăsimi (total) g 14.66
Proteine g 23.5
Minerale
Calciu mg 14
Cupru mg 0.068
Fier mg 1.31
Fosfor mg 133
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 166
Seleniu µg 18.4
Sodiu mg 70
Zinc mg 2.26
Vitamine
Retinol µg 56
Vitamina A, IU IU 186
Vitamina A, RAE µg 56
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.05
Vitamina B12 µg 0.2
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.177
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.513
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.773
Vitamina B6 mg 0.17
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 6

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?