Carne grasă de pui tânăr (6-8 săptămâni), cu piele, prăjită, dat prin făină

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 110
0,5 pui, cu oasele îndepărtate 184
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.401
Acid glutamic g 4.13
Alanină g 1.553
Arginină g 1.681
Histidină g 0.804
Cistină g 0.365
Valină g 1.326
Prolină g 1.323
Serină g 0.968
Fenilalanină g 1.071
Glicină g 1.662
Triptofan g 0.308
Treonină g 1.123
Izoleucină g 1.37
Leucină g 1.994
Lizină g 2.202
Metionină g 0.725
Tirozină g 0.884
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.66
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.91
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.58
Colesterol mg 92
Macronutrienți
Apă g 50.82
Aport caloric / Energic total kcal 285
Carbohidraţi (total) g 4.08
Lipide / Grăsimi (total) g 16.91
Proteine g 27.22
Minerale
Calciu mg 17
Cupru mg 0.088
Fier mg 1.5
Fosfor mg 176
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.039
Potasiu mg 230
Seleniu µg 20.5
Sodiu mg 89
Zinc mg 2.6
Vitamine
Retinol µg 31
Vitamina A, IU IU 104
Vitamina A, RAE µg 31
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.095
Vitamina B12 µg 0.3
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.235
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.842
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.157
Vitamina B6 mg 0.32
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată