Carne grasă de pui tânăr (6-8 săptămâni), cu piele, friptă la cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 101
0,5 pui, cu oasele îndepărtate 167
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.316
Acid glutamic g 3.787
Alanină g 1.523
Arginină g 1.634
Histidină g 0.759
Cistină g 0.348
Valină g 1.258
Prolină g 1.277
Serină g 0.918
Fenilalanină g 1.007
Glicină g 1.718
Triptofan g 0.289
Treonină g 1.071
Izoleucină g 1.288
Leucină g 1.883
Lizină g 2.105
Metionină g 0.688
Tirozină g 0.832
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.19
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.49
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.37
Colesterol mg 91
Macronutrienți
Apă g 58.63
Aport caloric / Energic total kcal 253
Lipide / Grăsimi (total) g 15.78
Proteine g 25.97
Minerale
Calciu mg 15
Cupru mg 0.077
Fier mg 1.36
Fosfor mg 168
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.021
Potasiu mg 220
Seleniu µg 20.2
Sodiu mg 87
Zinc mg 2.49
Vitamine
Retinol µg 60
Vitamina A, IU IU 201
Vitamina A, RAE µg 60
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.066
Vitamina B12 µg 0.29
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.207
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.359
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.111
Vitamina B6 mg 0.31
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică