Carne grasă de pui tânăr (6-8 săptămâni), cu piele, crudă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată (de la un pui de 1/2 kg, pentru rotisor) 160
0,5 pui, cu oasele îndepărtate 266
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.488
Acid glutamic g 2.429
Alanină g 0.984
Arginină g 1.053
Histidină g 0.485
Cistină g 0.224
Valină g 0.807
Prolină g 0.831
Serină g 0.591
Fenilalanină g 0.646
Glicină g 1.126
Triptofan g 0.185
Treonină g 0.687
Izoleucină g 0.824
Leucină g 1.207
Lizină g 1.348
Metionină g 0.441
Tirozină g 0.533
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 7.65
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 3.96
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.26
Colesterol mg 81
Macronutrienți
Apă g 65.42
Aport caloric / Energic total kcal 237
Lipide / Grăsimi (total) g 18.34
Proteine g 16.69
Minerale
Calciu mg 11
Cupru mg 0.054
Fier mg 0.98
Fosfor mg 136
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 178
Seleniu µg 12.7
Sodiu mg 73
Zinc mg 1.58
Vitamine
Retinol µg 49
Vitamina A, IU IU 170
Vitamina A, RAE µg 49
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.061
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.3
Vitamina B12 µg 0.29
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.146
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.211
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.994
Vitamina B6 mg 0.25
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața