Carne de vită, vrăbioară de friptură / file, fără os, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitate superioară, nepreparat

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 filé 166
1 friptură, de dimensiune medie 866
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.627
Acid glutamic g 4.408
Alanină g 1.61
Arginină g 1.827
Histidină g 1.028
Cistină g 0.274
Valină g 1.325
Prolină g 1.153
Serină g 1.108
Fenilalanină g 1.074
Glicină g 1.165
Hidroxiprolină g 0.115
Triptofan g 0.297
Treonină g 1.268
Izoleucină g 1.256
Leucină g 2.341
Lizină g 2.627
Metionină g 0.719
Tirozină g 1.016
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.062
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.134
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.621
Acizi graşi trans (total) g 0.149
Colesterol mg 76
Macronutrienți
Apă g 71.8
Aport caloric / Energic total kcal 135
Lipide / Grăsimi (total) g 4.88
Proteine g 22.77
Minerale
Calciu mg 5
Cupru mg 0.098
Fier mg 2.39
Fosfor mg 220
Magneziu mg 25
Potasiu mg 387
Seleniu µg 23.6
Sodiu mg 57
Zinc mg 5.76
Vitamine
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Retinol µg 2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina A, IU IU 8
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.083
Vitamina B12 µg 2.82
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.211
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.973
Vitamina B6 mg 0.645
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă