Carne de vită, tocată, 95% carne macră / 5 % grăsime, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 chiftea, medie (dintr-o bucată de carne crudă de 120 g) 82
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.371
Acid glutamic g 3.977
Alanină g 1.59
Arginină g 1.662
Histidină g 0.876
Cistină g 0.278
Betaină mg 6.6
Valină g 1.287
Prolină g 1.221
Serină g 1.028
Fenilalanină g 1.009
Glicină g 1.586
Hidroxiprolină g 0.291
Triptofan g 0.155
Treonină g 1.037
Izoleucină g 1.152
Leucină g 2.048
Lizină g 2.189
Metionină g 0.693
Tirozină g 0.826
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.721
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.327
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.977
Acizi graşi trans (total) g 0.167
Colesterol mg 76
Macronutrienți
Apă g 66.03
Aport caloric / Energic total kcal 171
Lipide / Grăsimi (total) g 6.55
Proteine g 26.29
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.096
Fier mg 2.83
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 206
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.014
Potasiu mg 348
Seleniu µg 21.7
Sodiu mg 65
Zinc mg 6.43
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 85.4
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina D IU 7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.042
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.36
Vitamina B12 µg 2.47
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.173
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.939
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.641
Vitamina B6 mg 0.412
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?