Carne de vită, tocată, 75 % carne macră / 25 % grăsime, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 chiftea, medie(dintr-o bucată de carne crudă de 120 g) 70
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.295
Acid glutamic g 3.788
Alanină g 1.664
Arginină g 1.717
Histidină g 0.805
Cistină g 0.255
Betaină mg 8.5
Valină g 1.26
Prolină g 1.436
Serină g 1.051
Fenilalanină g 1.015
Glicină g 1.959
Hidroxiprolină g 0.489
Triptofan g 0.105
Treonină g 0.966
Izoleucină g 1.141
Leucină g 1.993
Lizină g 2.102
Metionină g 0.638
Tirozină g 0.766
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 8.604
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.523
Acizi graşi saturaţi (total) g 7.238
Acizi graşi trans (total) g 1.166
Colesterol mg 89
Macronutrienți
Apă g 55.49
Aport caloric / Energic total kcal 278
Lipide / Grăsimi (total) g 18.72
Proteine g 25.56
Minerale
Calciu mg 30
Cupru mg 0.075
Fier mg 2.37
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 189
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 289
Seleniu µg 21.4
Sodiu mg 78
Zinc mg 6.19
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 79.3
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina D IU 8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.049
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.47
Vitamina B12 µg 2.81
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.179
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.818
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.674
Vitamina B6 mg 0.351
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal