Carne de vită, spată, porţiune de la umăr, fără os, tranşată de friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.019
Acid glutamic g 3.571
Alanină g 1.267
Arginină g 1.475
Histidină g 0.723
Cistină g 0.233
Betaină mg 14.7
Valină g 1.014
Prolină g 0.902
Serină g 0.861
Fenilalanină g 0.855
Glicină g 0.977
Hidroxiprolină g 0.111
Triptofan g 0.251
Treonină g 0.993
Izoleucină g 0.96
Leucină g 1.815
Lizină g 1.973
Metionină g 0.639
Tirozină g 0.778
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.199
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.297
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.709
Acizi graşi trans (total) g 0.176
Colesterol mg 64
Macronutrienți
Apă g 72.95
Aport caloric / Energic total kcal 125
Carbohidraţi (total) g 0.11
Lipide / Grăsimi (total) g 4.35
Proteine g 21.45
Minerale
Calciu mg 12
Cupru mg 0.071
Fier mg 2.69
Fosfor mg 237
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.014
Potasiu mg 408
Seleniu µg 24.1
Sodiu mg 74
Zinc mg 6.81
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 69.3
Retinol µg 2
Vitamina A, IU IU 5
Vitamina A, RAE µg 2
Vitamina D IU 2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.09
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.2
Vitamina B12 µg 2.69
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.21
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.593
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.77
Vitamina B6 mg 0.57
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 4

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being