Carne de vită, pulpă inferioară de friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.024
Acid glutamic g 3.335
Alanină g 1.351
Arginină g 1.436
Histidină g 0.709
Cistină g 0.287
Betaină mg 13.6
Valină g 1.102
Prolină g 1.059
Serină g 0.875
Fenilalanină g 0.877
Glicină g 1.353
Hidroxiprolină g 0.233
Triptofan g 0.146
Treonină g 0.887
Izoleucină g 1.011
Leucină g 1.767
Lizină g 1.877
Metionină g 0.579
Tirozină g 0.708
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.09
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.213
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.699
Colesterol mg 62
Macronutrienți
Apă g 71.99
Aport caloric / Energic total kcal 140
Lipide / Grăsimi (total) g 4.96
Proteine g 22.22
Minerale
Calciu mg 19
Cupru mg 0.098
Fier mg 2.06
Fosfor mg 215
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.014
Potasiu mg 341
Seleniu µg 27.7
Sodiu mg 56
Zinc mg 4.16
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 92.8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.093
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.3
Vitamina B12 µg 1.85
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.16
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.757
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.436
Vitamina B6 mg 0.653
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă