Carne de vită, fripturi din porţiunea inferioară a pieptului, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitate premium, fierte, prăjite

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie (dintr-o bucată de carne crudă de 666 g) 547
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.408
Acid glutamic g 3.969
Alanină g 1.607
Arginină g 1.71
Histidină g 0.844
Cistină g 0.341
Betaină mg 13.2
Valină g 1.312
Prolină g 1.26
Serină g 1.041
Fenilalanină g 1.044
Glicină g 1.61
Hidroxiprolină g 0.278
Triptofan g 0.174
Treonină g 1.056
Izoleucină g 1.203
Leucină g 2.103
Lizină g 2.234
Metionină g 0.688
Tirozină g 0.842
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.841
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.321
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.595
Colesterol mg 81
Macronutrienți
Apă g 63.45
Aport caloric / Energic total kcal 201
Lipide / Grăsimi (total) g 9.78
Proteine g 26.44
Minerale
Calciu mg 21
Cupru mg 0.073
Fier mg 1.62
Fosfor mg 212
Magneziu mg 23
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 338
Seleniu µg 28.7
Sodiu mg 56
Zinc mg 4.82
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 100.7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.077
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.39
Vitamina B12 µg 1.37
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.138
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.906
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.522
Vitamina B6 mg 0.579
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?