Carne de vită, fripturi din partea superioară, mai fragedă, a pulpei, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, toate categoriile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 267
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.245
Acid glutamic g 5.347
Alanină g 2.166
Arginină g 2.303
Histidină g 1.137
Cistină g 0.46
Betaină mg 17.8
Valină g 1.767
Prolină g 1.698
Serină g 1.403
Fenilalanină g 1.407
Glicină g 2.169
Hidroxiprolină g 0.374
Triptofan g 0.234
Treonină g 1.423
Izoleucină g 1.621
Leucină g 2.834
Lizină g 3.01
Metionină g 0.928
Tirozină g 1.135
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.51
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.27
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.25
Colesterol mg 90
Macronutrienți
Apă g 57.9
Aport caloric / Energic total kcal 209
Lipide / Grăsimi (total) g 6.31
Proteine g 35.62
Minerale
Calciu mg 4
Cupru mg 0.122
Fier mg 3.27
Fosfor mg 223
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 330
Seleniu µg 32.7
Sodiu mg 45
Zinc mg 4.5
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 135.7
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.15
Vitamina B12 µg 2.68
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.25
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.76
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.37
Vitamina B6 mg 0.28
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal