Carne de vită, fripturi din partea de sus, mai fragedă, a pulpei, fără os, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, toate categoriile, gătită, la gratar

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.18
Acid glutamic g 5.337
Alanină g 2.024
Arginină g 2.223
Histidină g 1.223
Cistină g 0.333
Betaină mg 15.4
Valină g 1.631
Prolină g 1.464
Serină g 1.344
Fenilalanină g 1.309
Glicină g 1.606
Hidroxiprolină g 0.223
Triptofan g 0.365
Treonină g 1.538
Izoleucină g 1.52
Leucină g 2.813
Lizină g 3.127
Metionină g 0.883
Tirozină g 1.216
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.056
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.331
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.788
Acizi graşi trans (total) g 0.227
Colesterol mg 86
Macronutrienți
Apă g 64.68
Aport caloric / Energic total kcal 167
Lipide / Grăsimi (total) g 4.28
Proteine g 29.96
Minerale
Calciu mg 18
Cupru mg 0.066
Fier mg 3.24
Fosfor mg 305
Magneziu mg 17
Mangan mg 0.005
Potasiu mg 433
Seleniu µg 30.7
Sodiu mg 75
Zinc mg 5.12
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 89.8
Retinol µg 5
Vitamina A, IU IU 15
Vitamina A, RAE µg 5
Vitamina D IU 1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.088
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.32
Vitamina B12 µg 2.28
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.326
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 8.935
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.496
Vitamina B6 mg 0.878
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?