Carne de vită, fripturi din partea de sus, mai fragedă, a pulpei, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, toate categoriile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 261
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.29
Acid glutamic g 5.422
Alanină g 2.196
Arginină g 2.336
Histidină g 1.153
Cistină g 0.466
Betaină mg 18.1
Valină g 1.792
Prolină g 1.722
Serină g 1.423
Fenilalanină g 1.427
Glicină g 2.199
Hidroxiprolină g 0.379
Triptofan g 0.237
Treonină g 1.443
Izoleucină g 1.643
Leucină g 2.873
Lizină g 3.053
Metionină g 0.941
Tirozină g 1.151
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.94
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.22
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.72
Colesterol mg 90
Macronutrienți
Apă g 58.7
Aport caloric / Energic total kcal 199
Lipide / Grăsimi (total) g 5
Proteine g 36.12
Minerale
Calciu mg 4
Cupru mg 0.124
Fier mg 3.32
Fosfor mg 226
Magneziu mg 26
Mangan mg 0.018
Potasiu mg 334
Seleniu µg 33
Sodiu mg 45
Zinc mg 4.56
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 137.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.1
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.1
Vitamina D IU 3
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.14
Vitamina B12 µg 2.7
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.25
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.81
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.37
Vitamina B6 mg 0.28
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal