Carne de vită, ceafă,bucată exterioară, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 247
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.446
Acid glutamic g 4.023
Alanină g 1.615
Arginină g 1.692
Histidină g 0.917
Cistină g 0.3
Betaină mg 13.4
Valină g 1.302
Prolină g 1.182
Serină g 1.024
Fenilalanină g 1.045
Glicină g 1.461
Triptofan g 0.3
Treonină g 1.17
Izoleucină g 1.204
Leucină g 2.116
Lizină g 2.228
Metionină g 0.685
Tirozină g 0.9
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 10.86
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.9
Acizi graşi saturaţi (total) g 10
Colesterol mg 104
Macronutrienți
Apă g 47.67
Aport caloric / Energic total kcal 341
Lipide / Grăsimi (total) g 25.12
Proteine g 26.78
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.126
Fier mg 3.13
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 202
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 233
Seleniu µg 24.6
Sodiu mg 65
Zinc mg 8.41
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 102
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.4
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.4
Vitamina D IU 16
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.2
Vitamina B12 µg 2.29
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.24
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 2.43
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.31
Vitamina B6 mg 0.26
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being