Carne de vită, ceafă, bucată pentru fripturi gătite înăbuşit (carne prea tare pentru grill), doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 1095
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.039
Acid glutamic g 5.009
Alanină g 2.028
Arginină g 2.157
Histidină g 1.065
Cistină g 0.431
Betaină mg 16.7
Valină g 1.655
Prolină g 1.591
Serină g 1.314
Fenilalanină g 1.318
Glicină g 2.032
Hidroxiprolină g 0.351
Triptofan g 0.219
Treonină g 1.333
Izoleucină g 1.518
Leucină g 2.654
Lizină g 2.82
Metionină g 0.869
Tirozină g 1.063
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.267
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.268
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.903
Colesterol mg 100
Macronutrienți
Apă g 58.83
Aport caloric / Energic total kcal 212
Lipide / Grăsimi (total) g 7.67
Proteine g 33.36
Minerale
Calciu mg 14
Cupru mg 0.123
Fier mg 2.89
Fosfor mg 202
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 262
Seleniu µg 33
Sodiu mg 54
Zinc mg 7.79
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 127.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.067
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.44
Vitamina B12 µg 2.59
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.222
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.039
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.655
Vitamina B6 mg 0.33
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamentul personalizat în cancerul colorectal