Carne de vită, ceafă, bucată exterioară, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitate premium, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 247
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.497
Acid glutamic g 4.106
Alanină g 1.648
Arginină g 1.727
Histidină g 0.936
Cistină g 0.306
Betaină mg 13.7
Valină g 1.329
Prolină g 1.207
Serină g 1.045
Fenilalanină g 1.067
Glicină g 1.491
Triptofan g 0.306
Treonină g 1.194
Izoleucină g 1.229
Leucină g 2.16
Lizină g 2.274
Metionină g 0.7
Tirozină g 0.918
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 9.66
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.8
Acizi graşi saturaţi (total) g 8.89
Colesterol mg 104
Macronutrienți
Apă g 49.4
Aport caloric / Energic total kcal 318
Lipide / Grăsimi (total) g 22.35
Proteine g 27.33
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.129
Fier mg 3.2
Fosfor mg 206
Magneziu mg 20
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 237
Seleniu µg 24.7
Sodiu mg 66
Zinc mg 8.65
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 104.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina B12 µg 2.31
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.25
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 2.46
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.32
Vitamina B6 mg 0.26
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 5

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?