Carne de vită, pulpă superioară, friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, toate categoriile, nepreparate

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.087
Acid glutamic g 3.439
Alanină g 1.393
Arginină g 1.481
Histidină g 0.731
Cistină g 0.296
Betaină mg 14.1
Valină g 1.136
Prolină g 1.092
Serină g 0.902
Fenilalanină g 0.905
Glicină g 1.395
Hidroxiprolină g 0.241
Triptofan g 0.151
Treonină g 0.915
Izoleucină g 1.042
Leucină g 1.822
Lizină g 1.936
Metionină g 0.597
Tirozină g 0.73
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 1.721
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.175
Acizi graşi saturaţi (total) g 1.399
Colesterol mg 55
Macronutrienți
Apă g 75.02
Aport caloric / Energic total kcal 135
Lipide / Grăsimi (total) g 4.09
Proteine g 22.91
Minerale
Calciu mg 20
Cupru mg 0.102
Fier mg 1.99
Fosfor mg 222
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.014
Potasiu mg 362
Seleniu µg 29.2
Sodiu mg 61
Zinc mg 4.36
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 95.7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.093
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.27
Vitamina B12 µg 1.62
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.149
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.873
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.677
Vitamina B6 mg 0.677
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 13

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere