Carne de vită, pulpă superioară, bucată întreagă, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită, fripta

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 325
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.491
Acid glutamic g 4.097
Alanină g 1.645
Arginină g 1.723
Histidină g 0.934
Cistină g 0.305
Valină g 1.326
Prolină g 1.204
Serină g 1.043
Fenilalanină g 1.065
Glicină g 1.488
Triptofan g 0.305
Treonină g 1.191
Izoleucină g 1.226
Leucină g 2.155
Lizină g 2.269
Metionină g 0.698
Tirozină g 0.916
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.11
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.48
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.63
Colesterol mg 82
Macronutrienți
Apă g 60.92
Aport caloric / Energic total kcal 228
Lipide / Grăsimi (total) g 12.34
Proteine g 27.27
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.119
Fier mg 2.79
Fosfor mg 229
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 365
Seleniu µg 26.8
Sodiu mg 63
Zinc mg 6.62
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 103.9
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina D IU 8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.09
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.18
Vitamina B12 µg 2.79
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.25
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.57
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.44
Vitamina B6 mg 0.38
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.5
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice