Carne de vită, pulpă, partea inferioară, tranşată de fripturi, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.013
Acid glutamic g 4.966
Alanină g 2.011
Arginină g 2.139
Histidină g 1.056
Cistină g 0.427
Betaină mg 16.6
Valină g 1.641
Prolină g 1.577
Serină g 1.303
Fenilalanină g 1.307
Glicină g 2.014
Hidroxiprolină g 0.348
Triptofan g 0.217
Treonină g 1.321
Izoleucină g 1.505
Leucină g 2.631
Lizină g 2.796
Metionină g 0.861
Tirozină g 1.054
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.807
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.337
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.152
Colesterol mg 95
Macronutrienți
Apă g 57.36
Aport caloric / Energic total kcal 223
Lipide / Grăsimi (total) g 9.03
Proteine g 33.08
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.078
Fier mg 2.93
Fosfor mg 209
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 271
Seleniu µg 37.8
Sodiu mg 43
Zinc mg 5.79
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 126
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.069
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.45
Vitamina B12 µg 1.95
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.207
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.356
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.65
Vitamina B6 mg 0.462
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.6
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere