Carne de vită, pulpă, partea inferioară, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, toate categoriile, gătită, fripta

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 489
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.498
Acid glutamic g 4.117
Alanină g 1.667
Arginină g 1.773
Histidină g 0.875
Cistină g 0.354
Betaină mg 13.7
Valină g 1.361
Prolină g 1.307
Serină g 1.08
Fenilalanină g 1.083
Glicină g 1.67
Hidroxiprolină g 0.288
Triptofan g 0.18
Treonină g 1.096
Izoleucină g 1.248
Leucină g 2.182
Lizină g 2.318
Metionină g 0.714
Tirozină g 0.874
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.266
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.291
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.773
Colesterol mg 79
Macronutrienți
Apă g 64.46
Aport caloric / Energic total kcal 187
Lipide / Grăsimi (total) g 7.72
Proteine g 27.42
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.065
Fier mg 2.24
Fosfor mg 171
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.01
Potasiu mg 223
Seleniu µg 28.1
Sodiu mg 36
Zinc mg 4.61
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 104.5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.063
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.38
Vitamina B12 µg 1.53
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.146
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.793
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.541
Vitamina B6 mg 0.36
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere