Carne de vită, pulpă, partea inferioară, bucată întreagă, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită, friptă

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 515
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.48
Acid glutamic g 4.088
Alanină g 1.655
Arginină g 1.761
Histidină g 0.869
Cistină g 0.351
Betaină mg 13.6
Valină g 1.351
Prolină g 1.298
Serină g 1.073
Fenilalanină g 1.076
Glicină g 1.658
Hidroxiprolină g 0.286
Triptofan g 0.179
Treonină g 1.088
Izoleucină g 1.239
Leucină g 2.166
Lizină g 2.301
Metionină g 0.709
Tirozină g 0.868
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.214
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.285
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.661
Colesterol mg 78
Macronutrienți
Apă g 64.83
Aport caloric / Energic total kcal 185
Lipide / Grăsimi (total) g 7.63
Proteine g 27.23
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.064
Fier mg 2.4
Fosfor mg 172
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 222
Seleniu µg 30.9
Sodiu mg 36
Zinc mg 4.74
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 103.7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.057
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.37
Vitamina B12 µg 1.61
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.17
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.232
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.535
Vitamina B6 mg 0.38
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice