Carne de vită, pulpă inferioară de friptură, doar carne slabă separabilă, sortată după 0,3 cm grăsime, calitatea I, friptă

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.51
Acid glutamic g 4.137
Alanină g 1.675
Arginină g 1.782
Histidină g 0.879
Cistină g 0.356
Betaină mg 13.8
Valină g 1.367
Prolină g 1.314
Serină g 1.085
Fenilalanină g 1.088
Glicină g 1.678
Hidroxiprolină g 0.289
Triptofan g 0.181
Treonină g 1.101
Izoleucină g 1.254
Leucină g 2.192
Lizină g 2.329
Metionină g 0.718
Tirozină g 0.878
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.831
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.274
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.334
Colesterol mg 77
Macronutrienți
Apă g 65.26
Aport caloric / Energic total kcal 179
Lipide / Grăsimi (total) g 6.77
Proteine g 27.56
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.065
Fier mg 2.43
Fosfor mg 174
Magneziu mg 19
Mangan mg 0.009
Potasiu mg 225
Seleniu µg 31.4
Sodiu mg 36
Zinc mg 4.82
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 104.9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.057
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.37
Vitamina B12 µg 1.63
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.172
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.294
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.541
Vitamina B6 mg 0.385
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.3
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 9

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă