Carne de vită, pulpă, fricandou, bucată întreagă, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitate premium, nepreparată

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 friptură, de dimensiune medie 1187
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.895
Acid glutamic g 3.123
Alanină g 1.265
Arginină g 1.345
Histidină g 0.664
Cistină g 0.268
Valină g 1.032
Prolină g 0.992
Serină g 0.819
Fenilalanină g 0.822
Glicină g 1.267
Hidroxiprolină g 0.219
Triptofan g 0.137
Treonină g 0.831
Izoleucină g 0.946
Leucină g 1.655
Lizină g 1.758
Metionină g 0.542
Tirozină g 0.663
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.699
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.247
Acizi graşi saturaţi (total) g 2.489
Colesterol mg 61
Macronutrienți
Apă g 72.62
Aport caloric / Energic total kcal 145
Lipide / Grăsimi (total) g 6.28
Proteine g 20.8
Minerale
Calciu mg 23
Cupru mg 0.087
Fier mg 1.59
Fosfor mg 196
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.012
Potasiu mg 327
Seleniu µg 24.1
Sodiu mg 58
Zinc mg 3.75
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 86.9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.085
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.29
Vitamina B12 µg 1.24
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.111
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.107
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.589
Vitamina B6 mg 0.618
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.2

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL