Carne de vită, pulpă din zona inferioară, medalioane, friptură, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.992
Acid glutamic g 4.932
Alanină g 1.997
Arginină g 2.124
Histidină g 1.048
Cistină g 0.424
Betaină mg 16.4
Valină g 1.63
Prolină g 1.566
Serină g 1.294
Fenilalanină g 1.298
Glicină g 2
Hidroxiprolină g 0.345
Triptofan g 0.216
Treonină g 1.312
Izoleucină g 1.495
Leucină g 2.613
Lizină g 2.776
Metionină g 0.855
Tirozină g 1.047
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.355
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.484
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.766
Colesterol mg 101
Macronutrienți
Apă g 54.27
Aport caloric / Energic total kcal 254
Lipide / Grăsimi (total) g 12.56
Proteine g 32.85
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.071
Fier mg 2.7
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 199
Magneziu mg 21
Mangan mg 0.011
Potasiu mg 263
Seleniu µg 34.4
Sodiu mg 42
Zinc mg 5.4
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 125.1
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.068
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.49
Vitamina B12 µg 1.97
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.185
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.939
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.647
Vitamina B6 mg 0.432
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 10

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața