Carne de vită, pulpă din zona inferioară, medalioane, friptură, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitate premium, nepreparată

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 1.884
Acid glutamic g 3.105
Alanină g 1.257
Arginină g 1.337
Histidină g 0.66
Cistină g 0.267
Betaină mg 12.7
Valină g 1.026
Prolină g 0.986
Serină g 0.815
Fenilalanină g 0.817
Glicină g 1.259
Hidroxiprolină g 0.217
Triptofan g 0.136
Treonină g 0.826
Izoleucină g 0.941
Leucină g 1.645
Lizină g 1.748
Metionină g 0.539
Tirozină g 0.659
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.723
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.417
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.303
Colesterol mg 72
Macronutrienți
Apă g 67.44
Aport caloric / Energic total kcal 187
Lipide / Grăsimi (total) g 10.93
Proteine g 20.68
Minerale
Calciu mg 23
Cupru mg 0.089
Fier mg 1.63
Fosfor mg 201
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 335
Seleniu µg 24.7
Sodiu mg 60
Zinc mg 3.85
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 86.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.084
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.35
Vitamina B12 µg 1.23
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.11
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.071
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.586
Vitamina B6 mg 0.615
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 11

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice