Carne de vită,pulpă superioară, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0,3 cm grăsime, calitatea I, gătită, prăjită în minim de ulei

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 283
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 3.014
Acid glutamic g 4.957
Alanină g 1.99
Arginină g 2.085
Histidină g 1.13
Cistină g 0.37
Valină g 1.605
Prolină g 1.457
Serină g 1.262
Fenilalanină g 1.288
Glicină g 1.8
Triptofan g 0.37
Treonină g 1.441
Izoleucină g 1.483
Leucină g 2.608
Lizină g 2.745
Metionină g 0.845
Tirozină g 1.109
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.18
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 1.72
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.64
Colesterol mg 97
Macronutrienți
Apă g 52.36
Aport caloric / Energic total kcal 266
Lipide / Grăsimi (total) g 13.83
Proteine g 32.99
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.124
Fier mg 2.97
Fosfor mg 274
Magneziu mg 33
Mangan mg 0.019
Potasiu mg 480
Seleniu µg 32
Sodiu mg 68
Zinc mg 4.35
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 125.6
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina D IU 9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.11
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.18
Vitamina B12 µg 3.28
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.26
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.15
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.43
Vitamina B6 mg 0.57
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.8
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 12

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată