Carne de vită, vrăbioară, friptură Porterhouse, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată 85
1 bucată, gătită, cu resturile îndepărtate 266
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.33
Acid glutamic g 4.089
Alanină g 1.539
Arginină g 1.719
Histidină g 0.873
Cistină g 0.286
Valină g 1.241
Prolină g 1.126
Serină g 0.975
Fenilalanină g 1.106
Glicină g 1.392
Hidroxiprolină g 0.118
Triptofan g 0.286
Treonină g 1.114
Izoleucină g 1.147
Leucină g 2.255
Lizină g 2.394
Metionină g 0.724
Tirozină g 0.935
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.175
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.385
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.345
Colesterol mg 91
Macronutrienți
Apă g 59.13
Aport caloric / Energic total kcal 224
Lipide / Grăsimi (total) g 12.8
Proteine g 25.51
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.143
Fier mg 3.24
Fosfor mg 211
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 301
Seleniu µg 20
Sodiu mg 69
Zinc mg 5.06
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 97.2
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.11
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.14
Vitamina B12 µg 2.27
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.25
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.63
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.34
Vitamina B6 mg 0.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive