Carne de vită, vrăbioară, friptură Porterhouse, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, calitate premium, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată 85
1 bucată, gătit, cu resturile îndepărtate 256
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.457
Acid glutamic g 4.31
Alanină g 1.622
Arginină g 1.812
Histidină g 0.921
Cistină g 0.301
Valină g 1.308
Prolină g 1.187
Serină g 1.028
Fenilalanină g 1.166
Glicină g 1.467
Hidroxiprolină g 0.124
Triptofan g 0.301
Treonină g 1.175
Izoleucină g 1.209
Leucină g 2.377
Lizină g 2.524
Metionină g 0.763
Tirozină g 0.986
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 3.76
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.37
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.28
Colesterol mg 84
Macronutrienți
Apă g 62.19
Aport caloric / Energic total kcal 194
Lipide / Grăsimi (total) g 8.81
Proteine g 26.89
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.143
Fier mg 3.24
Fosfor mg 211
Magneziu mg 25
Mangan mg 0.016
Potasiu mg 367
Seleniu µg 20
Sodiu mg 69
Zinc mg 5.06
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 102.4
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.11
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.14
Vitamina B12 µg 2.27
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.25
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.63
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.34
Vitamina B6 mg 0.4
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex