Carne de vită, vrăbioară, friptură Porterhouse, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, calitatea I, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.343
Acid glutamic g 3.771
Alanină g 1.427
Arginină g 1.585
Histidină g 0.764
Cistină g 0.254
Valină g 1.269
Prolină g 1.001
Serină g 0.945
Fenilalanină g 1.018
Glicină g 1.132
Hidroxiprolină g 0.103
Triptofan g 0.255
Treonină g 1.088
Izoleucină g 1.21
Leucină g 2.075
Lizină g 2.202
Metionină g 0.666
Tirozină g 0.861
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 9.275
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.676
Acizi graşi saturaţi (total) g 7.43
Colesterol mg 69
Macronutrienți
Apă g 53.95
Aport caloric / Energic total kcal 283
Lipide / Grăsimi (total) g 20.15
Proteine g 23.61
Minerale
Calciu mg 7
Cupru mg 0.13
Fier mg 2.96
Fosfor mg 194
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.015
Potasiu mg 278
Seleniu µg 19.7
Sodiu mg 65
Zinc mg 4.59
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 89.9
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.1
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.18
Vitamina B12 µg 2.19
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.23
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.237
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.316
Vitamina B6 mg 0.367
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată