Carne de vită, tocată, 90 % carne macră / 10 % grăsime, tocată, gătită

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie/bucată (85 g) 85
1 porţie (de la 250 g carne crudă) 154
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.563
Acid glutamic g 4.286
Alanină g 1.746
Arginină g 1.821
Histidină g 0.937
Cistină g 0.297
Betaină mg 7.7
Valină g 1.395
Prolină g 1.376
Serină g 1.123
Fenilalanină g 1.099
Glicină g 1.807
Hidroxiprolină g 0.361
Triptofan g 0.158
Treonină g 1.113
Izoleucină g 1.251
Leucină g 2.217
Lizină g 2.363
Metionină g 0.742
Tirozină g 0.886
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 5.074
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.432
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.752
Acizi graşi trans (total) g 0.751
Colesterol mg 89
Macronutrienți
Apă g 58.58
Aport caloric / Energic total kcal 230
Lipide / Grăsimi (total) g 12.04
Proteine g 28.45
Minerale
Calciu mg 16
Cupru mg 0.099
Fier mg 3.08
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 250
Magneziu mg 27
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 433
Seleniu µg 21.3
Sodiu mg 87
Zinc mg 6.84
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 91.5
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.043
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.44
Vitamina B12 µg 2.71
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.193
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 6.804
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.808
Vitamina B6 mg 0.428
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.2
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere