Carne de vită, tocată, 90 % carne macră / 10 % grăsime, gătită (fără ulei) la (grill în) cuptor

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 chiftea, medie(dintr-o bucată de carne crudă de 120 g) 82
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.352
Acid glutamic g 3.933
Alanină g 1.603
Arginină g 1.671
Histidină g 0.86
Cistină g 0.273
Betaină mg 7.1
Valină g 1.28
Prolină g 1.263
Serină g 1.031
Fenilalanină g 1.009
Glicină g 1.659
Hidroxiprolină g 0.331
Triptofan g 0.145
Treonină g 1.021
Izoleucină g 1.148
Leucină g 2.034
Lizină g 2.169
Metionină g 0.681
Tirozină g 0.813
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 4.941
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.421
Acizi graşi saturaţi (total) g 4.627
Acizi graşi trans (total) g 0.731
Colesterol mg 85
Macronutrienți
Apă g 61.35
Aport caloric / Energic total kcal 217
Lipide / Grăsimi (total) g 11.73
Proteine g 26.11
Minerale
Calciu mg 13
Cupru mg 0.091
Fier mg 2.71
Fluor µg 22.4
Fosfor mg 202
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.013
Potasiu mg 333
Seleniu µg 21.6
Sodiu mg 68
Zinc mg 6.37
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 83.9
Vitamina D (D2 + D3) µg 0.2
Vitamina D3 (cholecalciferol) µg 0.2
Vitamina D IU 7
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.044
Vitamina E (alfa-tocoferol) mg 0.41
Vitamina B12 µg 2.56
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.175
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 5.659
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.649
Vitamina B6 mg 0.397
Vitamina K (Filochinonă - vit K1) µg 1.1
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică