Carne de vită, spată, tăiată pentru a păstra mai multă grăsime, doar carne slabă separabilă, sortată după 0 cm grăsime, toate categoriile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 232
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.563
Acid glutamic g 4.214
Alanină g 1.692
Arginină g 1.773
Histidină g 0.96
Cistină g 0.314
Betaină mg 14
Valină g 1.364
Prolină g 1.239
Serină g 1.073
Fenilalanină g 1.095
Glicină g 1.53
Triptofan g 0.314
Treonină g 1.225
Izoleucină g 1.261
Leucină g 2.217
Lizină g 2.334
Metionină g 0.718
Tirozină g 0.942
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 6.46
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.36
Acizi graşi saturaţi (total) g 5.18
Colesterol mg 91
Macronutrienți
Apă g 55.7
Aport caloric / Energic total kcal 244
Lipide / Grăsimi (total) g 13.8
Proteine g 28.05
Minerale
Calciu mg 6
Cupru mg 0.115
Fier mg 2.79
Fosfor mg 226
Magneziu mg 22
Mangan mg 0.017
Potasiu mg 273
Seleniu µg 23.5
Sodiu mg 77
Zinc mg 7.39
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 106.8
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.07
Vitamina B12 µg 2.58
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.23
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.57
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.34
Vitamina B6 mg 0.28
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 8

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex