Carne de vită, spată, tăiată pentru a păstra mai multă grăsime, doar carne slabă şi grăsimi separabile, sortate după 0 cm grăsime, toate categoriile, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 bucată, gătită 314
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.149
Acid glutamic g 3.535
Alanină g 1.419
Arginină g 1.487
Histidină g 0.806
Cistină g 0.263
Betaină mg 11.8
Valină g 1.144
Prolină g 1.039
Serină g 0.9
Fenilalanină g 0.918
Glicină g 1.284
Triptofan g 0.263
Treonină g 1.028
Izoleucină g 1.058
Leucină g 1.859
Lizină g 1.957
Metionină g 0.602
Tirozină g 0.79
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 12.7
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.96
Acizi graşi saturaţi (total) g 11.24
Colesterol mg 92
Macronutrienți
Apă g 46.05
Aport caloric / Energic total kcal 358
Lipide / Grăsimi (total) g 28.5
Proteine g 23.53
Minerale
Calciu mg 8
Cupru mg 0.097
Fier mg 2.34
Fosfor mg 187
Magneziu mg 18
Mangan mg 0.014
Potasiu mg 233
Seleniu µg 21.9
Sodiu mg 68
Zinc mg 5.83
Vitamine
Colină (Vitamina B4) mg 89.6
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.06
Vitamina B12 µg 2.33
Vitamina B2 - Riboflavină mg 0.19
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 3.04
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 0.29
Vitamina B6 mg 0.24
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 7

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată